Obecní Knihovna Pavlovice u Přerova
Drobečková navigace

Úvod > Archiv > Akce 2022 > Noc s Andersenem 2022

Noc s Andersenem 2022



Datum konání:
1.4.2022

V pátek 1. dubna 2022 se v Obecní knihovně v Pavlovicích konala již tradiční akce Noc s Andersenem.

Počasí bylo opravdu aprílové. Polojasná obloha se zamračila, pršelo, v nočních hodinách a ráno dokonce sněžilo. Navzdory nepřízni počasí jsme si užili zajímavý program.

V pět hodin odpoledne jsme se setkali s karimatkami, spacáky, polštářky, plyšáky a dobrotami od starostlivých maminek a tatínků.

Na začátek bylo připraveno malování s přerovským výtvarníkem a básníkem Lubomírem Dostálem. Tužky a pastelky oživily na papíře pohádkové postavičky.

Při malování nám vytrávilo. Počasí neumožňovalo sezení u táboráku a opékání v přírodě, využili jsme tedy prostory klubovny k přípravě studené kuchyně. Nákup dobrot sponzoroval vstřícný obecní úřad.

Po chutné večeři se konal soutěžní knihovnický kvíz, kde se prověřovaly čtenářské znalosti, ale i schopnost dedukce a improvizace.

Potom jsme se jako každoročně vydali na stezku odvahy v okolí knihovny. Strašidelné bytosti nahradili bývalí žáci naší školy a jejich přátelé. Postarali se o tajuplnou atmosféru noční cesty.

Po návratu nás čekal teplý čaj na zahřátí a strašidelný pohádkový příběh. Naplánovaná večerka se značně posunula, protože komu by se chtělo spát?

Ráno jsme se nasnídali a pak si pomalu začali své děti vyzvedávat rodiče.

Ohlas na akci byl pochvalný, tak se těšíme na příští rok!


Výpůjční doba

Pátek 13:00 - 18:00

Velký pátek (29. 3.) - Zavřeno

Registrační poplatek

Registrační poplatek v roce 2024 činí 30 Kč.

Tento poplatek je nutné zaplatit při první nebo druhé návštěvě knihovny.

Napište nám!

knihovna.pavlovice@seznam.cz

 

Návštěvnost stránek

043994