Obecní Knihovna Pavlovice u Přerova
Drobečková navigace

Úvod > Archiv > Akce 2022 > Knihovna v roce 2022

Knihovna v roce 2022



Datum konání:
1.1.2022
Datum ukončení:
31.12.2022

Vážení čtenáři,

v letopočtové číslici se sice jedna cifra proměnila, ovšem knihovna jede dál. Otevírací doba zůstává nezměněna, těšíme se na Vás každý pátek od 13 do 18 hodin. Kromě otevírací doby je ovšem připomenout několik záležitostí, které možná nevíte:

1) Antikvariát
V zadní společenské místnosti je vystaveno několik set vyřazených knih a jsou za malý příspěvek nabízeny jako antikvariátní zboží. Jde o rozličnou literaturu počínaje romány pro ženy, přes klasickou beletrii, až po dětské knížky. Zastavte se a obohaťte Vaši domácí knihovnu!

2) Pozoruhodné tituly
Sice jsme knihovna malá, přesto ale máme v nabídce mnoho rozličných odborných titulů, například: Meditace od Marca Aurelia (Filosofie), Sapiens - Stručné dějiny lidstva od Harrariho (Biologie, věda), Wim Hof - Ledový muž (Seberozvoj, otužování) a mnohé další.

3) Časopisy
Odebíráme i pravidelná periodika. Pro děti vychází každý měsíc Mateřídouška a každých 14 dní nový Čtyřlístek. Dospělým zase můžeme nabídnout měsíčních Živá Historie, zabývající se nejen obvyklými dějinnými fakty, ale také životy historických osobností, válkami, pozoruhodnými fakty a vynálezy. Součástí časopisu je i mnoho samostatně vypůjčitelných speciálů (např. Aztékové).

4) Meziknihovní výpůjční služba
Chcete se přečíst konkrétní knihu a není k sehnání doma, ani v knihkupectvích? Nevadí, stavte se za námi. Náš fond je sice malý, ale možnosti velké. Prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby Vám můžeme zařídit zapůjčení knih jak z Přerovské městské knihovny, tak například i z Olomoucké vědecké (a tam mají opravdu leccos). Tak neváhejte a přijďte se k nám poradit.

5) Jsme otevřeni novým nápadům
Tvoříte, vyrábíte, přednášíte či se chcete jakkoliv sebeprezentovat? Knihovní prostory Vám jsou naprosto zdarma k dispozici! Výstava, autorské či básnické čtení, prezentace, přednáška nebo pouhé posezení u sklenky lahodného moku je u nás možné. Napište nebo se zastavte.

Děkujeme za Vaši přízeň!

Vaši knihovníci Marie & Marek Henslovi


Výpůjční doba

Pátek 13:00 - 18:00

Velký pátek (29. 3.) - Zavřeno

Registrační poplatek

Registrační poplatek v roce 2024 činí 30 Kč.

Tento poplatek je nutné zaplatit při první nebo druhé návštěvě knihovny.

Napište nám!

knihovna.pavlovice@seznam.cz

 

Návštěvnost stránek

043978